Om Kim Walther Jacobsen...

Jeg er en 54'er, som i dag er pensionist. Jeg er gift med Inge og har to voksne piger, Line og Maria. Lars og Henrik er kommet til - Line og Lars har givet os tre børnebørn, Emma, Cecilie og Sofie, og Maria og Henrik har givet os Willem og Elina.

Jeg er oprindeligt uddannet som sygeplejerske, og har i godt 35 år været ansat på VIA University College, Sygeplejerskeuddannelsen, Campus Randers (tidl. Sygeplejeskolen i Randers) som lektor og it-vejleder.

Min uddannelse som sygeplejerske går tilbage til 1979. Efter uddannelsen arbejdede jeg på medicinsk afdeling samt indenfor det intensive specialeområde, hvor jeg i 4 år var ansat på Intensiv afdeling i Randers. Jeg blev ansat på Sygeplejeskolen i Randers i 1984.

Mit arbejde har været præget af interessen for anvendelsen af teknologi i sundhedsvæsenet, sygeplejen og uddannelsen. Interessen har været centreret omkring bl.a.:

Hvad jeg ellers laver nu - se under Aktuelt.

Fra 1985-1986 gennemgik jeg uddannelsen til undervisende sygeplejerske på Danmarks Sygeplejerskehøjskole ved Aarhus Universitet. Siden har jeg arbejdet med både den teoretiske og den kliniske del af sygeplejerskeuddannelsen.

Jeg har været tilknyttet flere kliniske uddannelsessteder, herunder forskellige (primært kirurgiske/intensive) afdelinger i både Randers og Grenå, såvel som uddannelsessteder i den kommunale sektor, primært Randers og Norddjurs kommuner.

Jeg har gennem årene varetaget undervisning i sygeplejefaget gennem hele uddannelsen og har undervist i støttefag som anatomi/fysiologi, arbejdsmiljø og førstehjælp (har været instruktør i Dansk Røde Kors fra 1979 til 2012). I de seneste år har jeg haft ansvar for faget Sundhedsinformatik, har undervist i sygeplejefaget indenfor ældreområdet og demens, og har været projekt- og eksamensvejleder.

Derudover har jeg været beskikket som censor ved sygeplejerskeuddannelsen fra 2002 til 2014.

Som pædagogisk it-vejleder har jeg siden medio 90'erne og frem til 2011 (overgangen til VIA University College) haft ansvar for både den administrative og den pædagogiske anvendelse af it, budgettering, indkøb, drift osv. Siden uddannelsesinstitutionens første hjemmeside og frem til 2011 har jeg været webmaster på Sygeplejerskeuddannelsen i Randers' skiftende hjemmesider.
I de seneste år har jeg som pædagogisk it-vejleder arbejdet med uddannelsesenhedens it-anvendelse, herunder strategiplanlægning mv. via it- og av-udvalget på campus. Det har fyldt meget i min hverdag at arbejde med integrationen af it på VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Randers, organisatorisk såvel som pædagogisk.
Hovedparten af timerne har haft fokus på pædagogisk it-vejledning, herunder integrationen af it (og øvrig teknik) i uddannelsesenhedens simulationslaboratorie.


 [Opdateret d. 23.8.2020]